Translate

21 Nisan 2016 Perşembe

DÜNYANIN KATMANLARI
dünyanın katmanları özet ile ilgili görsel sonucuDIŞTAN iÇE DOĞRU DÜNYANIN KATMANLARI
1) Hava Küre (Atmosfer): Buda 4 e ayrılır :a. Troposfer,b. Stratosfer, c. Mezosfer, d. Termosfer
2) Su Küre (Hidrosfer):
3) Yer Kabuğu (Litosfer):
4) Ateş Küre (Mağma): Pirosfer:
5) Çekirdek (Ağır Küre – Barisfer
 DÜNYANIN KATMANLARI

Üzerinde yaşadığımız yerküre etrafını saran bir hava katmanı yeryüzünün 3/4'ünü kaplayan bir su tabakası ile yer kabuğu, mağma ve çekirdekten meydana gelmiştir.
1) Hava Küre (Atmosfer)
Dünyamızın etrafını saran ve dünya ile birlikte dönen gaz katmanın hava küre (atmosfer) adı verilir. Bu gaz katmanı yerin yüzeyinden itibaren sıcaklık farklılıklarına göre değişik özellikler gösteren bölgelerden oluşmuştur. Bu bölgeler aşağıdan yukarıya doğru troposfer, stratosfer, mezosfer, termosfer’dir.
2) Su Küre (Hidrosfer)
Yerkürede bulunan denizler, göller, akarsular ve yer altı suları; su küreyi (hidrosferi) oluşturur. Yerküre yüzeyinin 3/4'ü sularla kaplıdır.
3) Yer Kabuğu (Litosfer)
Canlıların üzerinde yaşadığı çeşitli taşlar ve topraktan oluşan katmana taşküre (Litosfer) denir. Litosferin ortalama kalınlığı 60 km kadardır. Ancak bu kalınlık her yerde aynı değildir. Yer kabuğu okyanusların dibinde daha ince karalarda ise daha kalındır.
 4) Ateş Küre (Mağma): Pirosfer
Yer kabuğunun altında bulunan ve kalınlığı yaklaşık 2900 km olan kısımdır. Bu bölgede sıcaklık yaklaşık 2000 0C’dir. Bu sıcaklıktaki bütün maddeler erimiş halde ve peltemsi yapıdadır. Erimiş maddelerden oluşan koyu kıvamlı sıcak olan sıvıya “mağma” denir. Mağma çoğunlukla silisyum ve manganezyum bileşiklerinden meydana gelmiştir.
5) Çekirdek (Ağır Küre – Barisfer)
Yerkürenin merkezinde bulunan ve ater küreden sonra gelen kısımdır. 2900 km derinlikten başlar, yerin merkezine kadar uzanır. Kalınlığı yaklaşık 3400 km’dir. Burada demir, nikel gibi yoğunluğu büyük olan maddeler yer alır. Çekirdeğin sıcaklığının 4000 – 4500 0C’nin üstünde olduğu sanılmaktadır. Bu sıcaklıktaki bütün maddelerin buhar halinde bulunması gerekir. Fakat büyük basınç altındaki çekirdeğin sıvı kalamayacağı, katı durumda olduğu sanılmaktadır.

20 Nisan 2016 Çarşamba

İŞLETİM SİSTEMLERİ


İŞLETİM SİSTEMLERi
İşletim sistemi, bilgisayarda çalışan, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için yaygın servisleri sağlayan bir yazılımlar bütünüdür. İşletim sistemi, uygulama kodları genellikle direkt donanım tarafından yürütülmesine rağmen, girdi-çıktı, bellek atama gibi donanım fonksiyonları için uygulama programları ve bilgisayar donanımı arasında aracılık görevi yapar.
İşletim sistemleri sadece bilgisayar, video oyun konsolları, cep telefonları ve web sunucularında değil; arabalarda, beyaz eşyalarda hatta kol saatlerinin içinde bile yüklü olabilir. İşletim sistemleri işlevsellerinin genişliği ile değil, donanımı belli bir amaç doğrultusunda programlayabilme nitelikleriyle değerlendirilmelidir.
En yaygın kullanılan işletim sistemlerine örnek olarak; Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android ve iOS örnek verilebilir.
Geçmiş
1940'larda ilk elektronik dijital sistemlerin hiçbir işletim sistemleri yoktu. bu kez elektronik sistemlerin çok ilkel talimatları genellikle mekanik anahtarları satır veya fiş kurullarında jumper telleri ile bir anda sisteme bir bit girmiş olduğunu bugün karşılaştırıldı. Bu, örneğin, delikli kağıt kartları verilerinden bordro çeklerin askeri veya kontrollü baskı için balistik tablolar oluşturulan özel amaçlı sistemler edildi. Programlanabilir genel amaçlı bilgisayarlar icat edildikten sonra, makine dilleri (ikili rakam 0 ve 1 delikli kağıt şerit üzerine dizeleri oluşan) programlama süreci (Stern, 1981) hızlandırdı.
İşletim Sistemi Çeşitleri
Amiga
1994 yılında commodore international iflas ettikden sonra Amiga kişisel bilgisayarlarının tüm hakları amiga inc'e kalmıştır ve Amiga işletim sistemini tekrar geliştirilebilmesi için 2006 yılında PowerPC üzerinde uzmanlaşmış yazılım şirketi hyperion entertainment lisans vermiştir bir süre sonra da tüm hakları bu şirkete kalmıştır. AmigaOS 4 ExecSG çekirdeği üzerine kurulmuştur. AmigaOS, kurulduğu donanımdan maksimum performansı alan ve mükemmel bir çokgörevlilik özelliğine sahip olan, çok esnek bir işletim sistemidir. Commodore İnternational yazdığı AmigaOS 3.1'işletim sisteminin kaynak kodlarından devam edilerek günümüzde 4.1 update 5 sürümüne kadar yükselmiştir çok yakında hyperion entertainment yeni ve en güçlü amiga donanımı olan Amigaone X1000 ile AmigaOS 4.2 'yi piyasaya sürerek Amigacılara gelecek vaat etmektedir.

Chromium İşletim Sistemi
Chromium, Linux çekirdeği esas alınarak Google tarafından tasarlanmış olan bir işletim sistemidir. Chromium zamanının büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiren kullanıcıları hedef almaktadır. Teknik olarak sadece başka uygulama kullanmayan bir tarayıcıdır. Kelime işlemek, videolara, fotoğraflara bakmak gibi görevleri yerine getirmek için tarayıcıda kullanılan internet uygulamalarına güvenmektedir.

GNU/Linux İşletim Sistemi

GNU/Linux, UNIX benzeri bir işletim sistemidir ve bilgisayarlardan kol saatlerine çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. GNU/Linux, Unix’e benzeyen ancak tamamen orijinal kod ile ücretsiz ve açık bir işletim sistemi yaratmaya çalışan bir programcı kitlesi işbirliğidir. 1983 yılında Richard Stallman tarafından başlatılan GNU projesi ile 1991 yılında Linus Torvalds tarafından başlatılan çekirdek tasarımının birleşimidir. Bu nedenle Linux çekirdeği ve GNU yazılım koleksiyonunun kullanıldığı bu işletim sistemine GNU/Linux denir. Bugün dünyanın dört bir yanına yayılmıştır ve sürekli olarak gelişim içerisindedir.
Mac OS X
Mac OS X, Apple şirketi tarafından geliştirilen, pazarlanan ve satılan kısmi özel, grafiksel bir işletim sistemidir. Yine Apple'ın 1984 yılında oluşturduğu ilk işletim sistemi olan Mac OS' in son sürümüdür. Fakat Mac OS 8 ve 9 sürümlerinin aksine, Mac OS X, Next şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknoloji üzerine kurulmuş UNIX tabanlı bir işletim sistemidir.
İşletim sistemi ilk kez 2001 yılının Mart ayında aşağıdaki bir masaüstü odaklı versiyonu ile, Mac OS X Server 1.0 olarak 1999 yılında piyasaya sürüldü. O zamandan beri, altı farklı "müşteri" ve Mac OS X'in "server " sürümleri serbest bırakıldı, en son Mac OS X 10.6 sürümü 28 Ağustos 2009 tarihinde kullanıma sunuldu.
Sunucu sürümü, Mac OS X Server mimari masaüstü muadili ile aynıdır ama genellikle Macintosh sunucu donanımı Apple'ın hattı üzerinde çalışır. Mac OS X Server çalışma grubu yönetimi ve anahtar ağ hizmetlerine erişim sağlayan basitleştirilmiş yönetim yazılım araçları içerir. Bir posta aktarım aracısı, LDAP sunucusu, bir alan adı sunucusu ve diğerleri dâhildir.

MS Dos İşletim Sistemi

Microsoft firması tarafından geliştirilmiş eski bir işletim sistemidir. Windows üretildikten sonra unutulmuş ve şu anda sadece format atarken ya da dosya kurtarırken kullanılmaktadır. İngilizce karşılığı: disk yönetim sistemi olarak çevirilebilir. Üretim amacı bu olmasına rağmen daha sonradan DOS ortamında çalışan birçok uygulama ve oyun üretilmiştir.

Plan 9

Ken Thompson, Dennis Ritchie ve Douglas McIlroy, Unix işletim sistemini kurmak için Bell labratuvarlarında C programlama dilini dizayn edip geliştirmiştir. Bell laboratuvarlarındaki programcılar, modern dağıtılmış çevreler için düzenlenmiş Plan 9 ve Inferno'yu geliştirmeye devam ettiler. Plan 9 başlangıcında ağ işletim sistemi olarak dizayn edildi buna karşın Unix, bu özellikleri dizayna sonradan dahil etmiştir. Şu anda Lucent kamu lisansı altında piyasaya sunulmaktadır. Inferno Vita Nuova Holdings'e satıldı ve GPL/MIT lisansı altında piyasaya sunulmaktadır.

Pardus İşletim Sistemi

Tübitak Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bünyesinde yürütülen bir Linux dağıtımı projesidir. Açık kaynak kodlu ve GPL (Genel Kamu Lisansı)ile dağıtılan bir özgür yazılım ürünüdür. Pardus, bilişim okur-yazarlığına sahip bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını karşılayan, mevcut Linux dağıtımlarının üstün taraflarını kavram, mimari ya da kod olarak kullanan bir ulusal dağıtımdır.

Windows İşletim Sistemi

Microsoft Windows, kişisel bilgisayarlarda en çok kullanılan özel işletim sistemlerinden biridir. Son zamanlarda, Windows'un en çok kullanılan versiyonu Windows XP'dir. Windows XP 25 Ekim 2001 tarihinde yayınlanmıştır. Yeni versiyonlar ise: kişisel bilgisayarlar için Windows 10, sunucular için ise Windows Server 2012'dir.
Microsoft Windows, 1981 yılında eski MS-DOS işletim sistemi üzerine IBM PC eklentisi yapılarak piyasaya sürülmüştür. İlk olarak 1985 yılında yayımlanan Windows, kişisel bilgisayarların iş dünyasına hakim olmuştur. Windows XP ile başlayarak tüm modern versiyonları Windows NT çekirdeği üzerine kurulmuştur.

Bileşenler

Bir işletim sisteminin bileşenleri hep birlikte bir bilgisayarın çalışmasını sağlamak üzere bir düzen içinde çalışırlar. Mali veritabanlarından film editörlerine kadar bütün yazılımlar, ister fare ya da klavye kadar basit olsun, ister internet bağlantısı kadar karmaşık olsun, herhangi bir donanımı kullanmak için işletim sistemine ihtiyaç duyar.

Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi

Gerçek zamanlı işletim sistemi (RTOS) gerçek zamanlı uygulama isteklerine hizmet vermek amacıyla kullanılan işletim sistemidir.

Eğitim alanındaki inkılaplarDeğiştir

Tarih boyunca Türkiye'de kurumsal eğitimin dışında toplumsal eğitimi gerçekleştiren kurumlar ve yapılar da bulunmuştur ve günümüzde de halen bulunmaktadır. Alevi ocaklarıköy birlikleridini bayramlar vekültürel şenlikler Anadolu'da farklı eğitsel ihtiyaçları karşılamaktadırlar. Toplumsal eğitim, kurumsal eğitim kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin kültürünün ve kimliğinin parçasıdır. Bugünün Türkiyesi'nde (Atatürkün tanımladığı şekliyle ortak geçmişi olan bugün ve gelecek de beraber yaşamak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları) KürtLazÇeçen,ErmeniYahudiRum ve diğer kültürleri içermesinden dolayı toplumsal eğitimin çok çeşitli örnekleri vardır
2 Mart 1926'da kabul edilen, "Maarif Teşkilatı Hakkında Kanun" eğitim hizmetlerini düzenlemiştir. Bu düzenlemeyle Milli Eğitimkontrollü bir yapıya dönüşmüştür.

           İnternet sitelerinden kazanç saglama 

Günde 1-2 saati olan herkes internet üzerinden gelir elde edebilir. İnternet kullanımı arttıkça ve Türkiye’de ki işsizliğinde etkisiyle bu mesleklere ilgi son derece yüksek. Yapılan araştırmalar doğrultusunda milyonlarca insanın günde birkaç saatini ayırıp internet üzerinden para kazanma sistemlerinin en az birini kullanarak hatırı sayılır miktarlarda paralar kazandığı ortaya çıkan bir gerçektir.
Bu sonuç, sistemlerden haberi olmayan ya da bu sistemleri nasıl kullanacaklarını ve nereden başlayacaklarını bilmeyen binlerce kişinin aklına ‘‘internetten nasıl para kazanılır?’’ sorusunu getiriyor.

Yazarak Para Kazanmak

Bu kazanç sistemi son günlerin büyük trendi. Boş zamanı çok olanlar, özellikle ev hanımları bu yolla güzel kazançlar elde ediyor. Birkaç hafta önce bir TV kanalında sadece interneti kullanarak ayda 10.000 TL kazanan bir bayanı sizde izlemişsinizdir. Bu haberin üzerine bu makaleyi yazma gereğini hissettik.
İlk zamanlar da herkes online kazanç sistemlerine çok fazla ön yargı ile bakıyorlardı. Ancak internet üzerinden para kazananların sayısı gün geçtikçe arttığı için insanların kafasına yer etmiş olan bu ön yargı da ortadan kalkmaya başladı.

Peki, bunca insan internetten para kazanmayı nasıl başarıyor?

Bu işe nerden başlıyor?

Nerelerden, nasıl bir eğitim alıyor ?

Günümüzün en son harikası olarak bilinen internetin sağlamış olduğu hizmetler bir yana pazarlama sektörünün de yönünü değiştirmesinde büyük rol oynamıştır. Bugün hemen her evde bilgisayar ve internet bulunmakta. İhtiyaçlarımızın çoğunu internet üzerinden karşılayabilecek bir şekilde yaşıyoruz. Pazarlama sektörünü internet ortamına yönelmesinin en büyük sebebi internetin sağladığı reklam olanakları ve müşteri potansiyelidir. Durum böyle olunca halka birçok yeni iş imkânı ve yeni kazanç fırsatları da çıkmış oldu. Artık internet sayesinde evden para kazanma yolları da gün geçtikçe artmakta. Ek gelir sağlamak isteyen birçok öğrenci, ev hanımı, emekli ya da çalışan internet sayesinde evde iş imkânıbulmakta.
İnternet bundan birkaç sene öncesine kadar sadece eğlence kaynağı olarak görülürken bugün internetin para kazanılabilen bir gelir kaynağı olarak görülmekte. İnternetin sunduğu iş imkanları ile para kazanmak isteyenler bu doğrultuda ellerinden geleni yapıyor. Bu yolda başarılı olup internetten ciddi rakamlarda para kazanan milyonlarca insan var. Fakat bunu başaran insanlar kadar bu sistemlere inanmayan ve böyle bir şeyin mümkün olmadığı ön yargısında olan insanlar da bulunmakta. Ben bu yazımda inanmayanları bir kez daha düşündüreceğim ve denemelerini sağlayacağım. Çünküinternetten herkes para kazanabilir.
Burada önemli olan önce uygulamak sonra inanmak yani taktik basit uygula ve gör. Herkes evinde rahat bir şekilde kendi işinin patronu olarak çalışmak ister. Ancak bu sistemler de başarılı olmak için yapılması gereken tek şey doğru sistemi seçerek doğru kaynaklardan yardım almaktır.

İnternetten Para Kazanmanın En Etkili Yollarından Biri Affiliate Marketing, Yani Satış Ortaklığıdır.

Affiliate Marketing internetten para kazanma sistemlerinin arasında en çok kullanılan ve en çok kazandıran sistemdir. Yalnız ben Affiliate marketing’e (satış ortaklığı) başka bir açıdan yaklaşarak size Affiliate marketing sistemi ile tanıtım yazılarıyazarak para kazanma tarafını öğretmek istiyorum. Çünkü şuan için ve gelecek için en sağlam ve güzel para kazanılacak sistem budur.
Bu sistem ile herhangi bir web sitesine ihtiyaç duymadan, yada kendinize özgü küçük bir blog açarak binlerce dolar kazanabilirsiniz.


Yukarıda internetten para kazanma yolları içerisinde en iyi 3 metodu verdik. Fakat diğerlerinide belirtmek istedik. Aşağıdaki internetten para kazanma yollarında mutlaka bir tanesi size uyacaktır. Bu konuda yüksek vaatler yerine düzenli bir ek gelir sahibi olabilir ya da biraz daha sermaye ile daha iyi bir gelire sahip olabilirsiniz. Böyle büyük vaat eden firmalara inanmaktan ise bu yazı kaynaklarını bulduğunuz için oldukça şanslısınız çünkü bizde bulunan yazı ve makaleler sadece gerçeği simgelemektedir. İnternetten para kazanma yolları adı altında birçok seçenek bulunmaktadır ve size bu yollar hakkında bilgiler sunacağım gerekli tavsiyeleri ve ipuçları vereceğim. Sizde size en uygun olan bir yoldan ek gelir kazanmaya başlayabilirsiniz. Sizi temin ederim ki ‘bizde büyük vaatler ve kandırmacalar, yalanlar, dolanlar, pazarlama işleri ile’ alakalı değildir. Bizim önerdiklerimiz, sadece hizmetinizi verirsiniz emeğinizin karşılığını işveren kişiden alırsınız. Size bu yolları başlıklar halinde sıralamamız açıklayıcı ve tanımlayıcı olacaktır. Zaten hepsi ayrı ayrı yazılarda eksi ve artı yönleri ile anlatılmıştır.
Gördüğünüz gibi birden fazla seçenekte internetten para kazanabilirsiniz. Üstelik bunlar diğer sistemler gibi değil, bu yazılar da zaten bir firmaya ya da şirkete bağlı değildir. Bağımsız ve tarafsız olarak gerçekten internetten para kazanma yöntemleridir. Hepsini ufak açıklamalar ile açıklayalım o zaman.
Adsense ile internetten para kazanma:Google reklam servisinin faydalarından yararlanarak bir adsense hesabı alarak sitenizde içeriğinize uygun reklamlar yayınlarsınız ve kullanıcıların bu reklamlara tıklaması üzerine para kazanmaya başlarsınız.
Facebook ile internetten para kazanma:Facebook sayfa veya grubunuz geniş bir üye kitlesine sahip ise bu iş tam size göredir. Bağlantı paylaşımı yaparak reklam verenlerin sitelerinin tanıtımı ile, sayfa önerme sayesinde, sabit reklamlar alarak Facebook sayfanız ve grubunuz üzerinden para kazanabilirsiniz. Ayrıca satış ortaklığı sistemini kullanarak Facebook’tan ciddi gelirler elde edebilirsiniz.
Blog ve makale yazarak internetten para kazanma: Kendinize ait bir blogunuz üzerinden reklamlar sayesinde para kazanabilir ya da başka bir kişiye ait bir blogu güncel tutup, yazılarınızı paylaşarak bir ek gelir elde edebilirsiniz.
Dosya upload ederek internetten para kazanma: Hotfile, rapidshare gibi dosya paylaşım sitelerine upload ettiğiniz dosyaların indirilme sayısına göre her 500 indirme, her 1000 indirme gibi seviyelerden de para kazanabilirsiniz. Ayrıca sitelere özgün olarak site reklamı taşıyan resim upload, video upload yaparak da para kazanabilirsiniz. Son söylediğim yöntem genellikle dizi, film gibi görselliğe yönelik upload ile para kazanma çeşididir.
Gittigidiyor.com’dan para kazanma:Gittigidiyor.com sayesinde bir ürün satışını yüksek tüketici kitlesine ulaştırarak onlara hitap eden ürünün pazarlamasını ve satışını kolaylaştırabilirsiniz. Siz ürününüzü satacağınız kişiyi değil, müşterileriniz sizi bulmaktadır ve bu işi kolaylaştırmaktadır. Gittigidiyor.com Ebay’a alternatif olarak Türkiye’de girişimciler için etkil bir kazanç platformudur.
Drop shipping ile internetten para kazanma:Komisyoncu olarak bilinen ticaret dalıdır. Siz müşteriyi bularak ondan ücreti ve ürünün teslim edileceği adresi alarak bunu direk çalıştığınız firmaya bildirerek ürünün teslimatını sağlayabilirsiniz. Aracı kişi olarak görev yapmaktasınız.
ProjeX – xNetwork marketing ile internetten para kazanma: Firmaların satış politikaları arasında en ön planda tutulan ve günümüzde oldukça geniş bir ağa sahip olan bu sistem sayesinde bir kişinin yüksek seviye verimliliğinin yerine 100 kişinin az çabasına ihtiyaç duyulan bir sistemdir. Ne kadar ürün satar iseniz o kadar üstünüzdeki kişilere kazandırır, altınızdaki kişi ne kadar çok kişi kazanır ise oda sizinle bu kazancı bölüşmektedir.
Forex ile para kazanma: Bir nevi borsacılık olarak geçen forex döviz piyasasının araçları olan ülke para birimlerinden kazanılan paradır. Ülke para birimlerinin düşüş ve yükselişlerinden anlık olarak yararlanılan bir iştir. Dikkat ve iyi analiz gerektirdiğine inanıyorum, kaybetme riskini de aklınızdan çıkarmayın.
Makale yazarak para kazanma: Bilgileriniz dâhilinde ya da yapacağınız araştırmalar sayesinde yazdığınız makalelerden para kazanabilmektesiniz. Bu makaleler kelime bazlı olarak fiyatlandırılır. Genellikle seo amaçlı site sahiplerinin yazdırdığı ve anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkmak için bir stratejidir. Ayrıca köşe yazarlığını da kapsamaktadır.
Hosting ve domain ile internetten para kazanma: Hosting ve domain konusunda yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bu konuda girişime bilinçsizce başlar iseniz sonucunda hüsrana uğrayabilirsiniz. Ayrıca maliyetli ve rekabet seviyesi de oldukça yüksektir. Güvenilirlik ve cihazlarınızın sağlamlığı oldukça önemlidir.
Backorder domain ile para kazanma: Bir nevi boşa çıkacak domaine ön rezerve yaparak para kazanma çeşididir. Genellikle değerli domain kapabilme şansı düşüktür. Biraz şans ve iyi bir takibe ihtiyaç duymaktadır. Eğer güzel domainlere backorder ile sahip olabilir iseniz iyi meblağlarda kazanabilirsiniz.
Sitelere yöneticilik yaparak internetten para kazanma: Özellikle forum veya haber siteleri için bir ihtiyaç olabilmektedir yöneticiye. Bir nevi site yönetimi de denebilir. Sitede paylaşım yaparak ve idare kısmını yöneterek siteden sorumlu olabilir ve bu işten de ücretli olarak emeğinizin karşılığını alabilirsiniz.
Veritabanı (database) ile internetten para kazanma: Size ait olan bir sitenizi kapatmak istiyor iseniz bu sitenizin içeriğini değerlendirebilirsiniz. Örnek verecek olur isek açtığınız mağaza iş yapmadı ve içindeki malları değerlendirmek istiyorsunuz bu malları satarak bir gelir elde edebilirsiniz. Sizde sitenizin içeriğini ve konularını aynı sistemi kullanan bir başka siteye satarak bu işten para kazanabilirsiniz.
Email ile internetten para kazanma: Email ile internetten para kazanmak üç farklı teknikte olabilir. Bunlar reklam aracı olarak kullanılan email gönderimi ile bir firmanın ürününü ya da sitenin tanıtımı yapılarak olmaktadır(satış ortaklığı). İkinci teknik ise bazı email servis sağlayıcılardan açılan toplu sipariş hesaplar sayesinde olmaktadır. Üçüncü bir teknik ise değerli ve jenerik email adreslerinin alım satımı ile olabilmektedir. Son olan teknik artık pek fazla jenerik email kalmadığı için pek tavsiye ettiğimiz bir teknik olmaktan çıkmıştır. Gene de bir para kazanma çeşididir

    MARVEL'IN EN GÜÇLÜ KAHRAMANLARI 
                            
 .          

                         



.    

.  


                              




               



.         

.             


                         





.     


.        


.          



.    






.      


.        


.   



.   



.   






.     


.         



.